Recepten | De keuken van Johan

Met het ouder worden ontdekt men nieuwe passies en één daarvan is… de liefde voor koken. Gedurende de jaren verzamelde ik lekkere recepten, gekregen van vrienden, ouders, grootouders. Sommigen werden wat aangepast naar mijn smaak, anderen weer niet… gewoon omdat ze al superlekker waren.

Voor het dagelijkse koken probeer ik steeds éénvoudige seizoensgebonden bereidingen te maken en dit liefs met producten uit de eigen moestuin, de smaken zijn zoveel puurder. De groente van de dag bepaald de samenstelling van het gerecht, de keuze van het vlees komt op de tweede plaats.

Hoe bereid ik deze groente?
Naast volledige gerechten ga je hier ook tips vinden voor het bereiden (en bewaren) van enkel groenten, vlees of vis. Het samenstellen laat ik aan jullie fantasie en smaak over.

Zoek je een lekker recept en inspiratie voor een dag in de week of misschien voor de ganse week? Hopelijk vind je hier het idee, de inspiratie… Ik wens u alvast smakelijk eten.

Bijgerechten

Herschrijven : Bijgerechten die je makkelijk kunt combineren met een stukje vlees of vis. Denk aan bijvoorbeeld aardappels op verschillende wijze, een frisse salade of groente zoals sperziebonen, gegratineerde bloemkool of champignons. Bedenk nu zelf een complete maaltijd met deze recepten.