croutons

Croutons

Krokant oud brood, Lekker crunchy bij soep of in een salade.
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgische

Keukenbenodigheden

  • 1 koekenpan

Ingrediënten
  

  • oud brood
  • olijfolie
  • gedroogde kruiden of knoflook
  • zout

Bereidingswijze
 

  • Snij het brood in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Verwarm de olie in een pan en meng eventueel met kruiden en/of knoflook.
  • Voeg de croutons toe en hussel goed zodat de olie overal rond zit.
  • Bestrooi met zout.
  • Blijf husselen zodat de croutons niet verbranden en rondom mooi krokant aan kleuren.
  • Zodra ze klaar zijn giet je ze op een bord met een stukje keukenpapier zodat ze kunnen afkoelen.

Opmerkingen

Voor grote hoeveelheden kan je de croutons ook maken in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Mend de croutons met de olie en de kruiden/look.
  • Verdeel over een bakplaat en bak in 30-40 minuten krokant.
  • Hussel regelmatig.
Trefwoord 1-pans