Neem Contact Op: +32(0)468119563

Croutons
Krokant oud brood, Lekker crunchy bij soep of in een salade.
Voorbereiding 5 minuten minuten
Kooktijd 5 minuten minuten
Totale Tijd 10 minuten minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgische
Keukenbenodigheden
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- oud brood
- olijfolie
- gedroogde kruiden of knoflook
- zout
Bereidingswijze
- Snij het brood in blokjes van ongeveer 1 cm
- Verwarm de olie in een pan en meng eventueel met kruiden en/of knoflook.
- Voeg de croutons toe en hussel goed zodat de olie overal rond zit.
- Bestrooi met zout.
- Blijf husselen zodat de croutons niet verbranden en rondom mooi krokant aan kleuren.
- Zodra ze klaar zijn giet je ze op een bord met een stukje keukenpapier zodat ze kunnen afkoelen.
Opmerkingen
Voor grote hoeveelheden kan je de croutons ook maken in de oven.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Mend de croutons met de olie en de kruiden/look.
- Verdeel over een bakplaat en bak in 30-40 minuten krokant.
- Hussel regelmatig.
Trefwoord 1-pans