Meiraapjes gesmoord

Gesmoorde meiraapjes

Dit gerecht is lekker bij pasta, couscous, gnocchi, risotto of aardappelpuree.
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgische
Porties 2

Keukenbenodigheden

  • 2 bakpan met deksel

Ingrediënten
  

  • 500 gr meiraapjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 st rode ui
  • 2 takjes platte peterselie
  • 2 takjes dragon
  • balsamico-azijn
  • pezo peper en zout
  • roomboter

Bereidingswijze
 

Voorbereiding

  • Schil de meiraapjes en snij in partjes.
    Pel en snij de rode ui in kleine stukjes.
    Maak de kastanjechampignons schoon en snij in stukjes. 

Bereiding

  • Doe wat boter in de pan en fruit hierin de helft van de rode ui glazig. Voeg de meiraapjes toe, samen met wat water.
    Doe een deksel op de pan en smoor de meiraapjes in 6-10 min beetgaar (de meiraapjes moeten niet te zacht worden).
    Giet af en laat uitstomen zonder deksel
  • Doe ondertussen in een andere pan een klontje boter, voeg hieraan de rest van de rode ui toe en fruit aan.
    Voeg de kastanjechampignons toe, bak ze totdat ze gaar zijn. Blus af met een scheutje balsamicoazijn.

Afwerking

  • Als de meiraapjes bijna beetgaar zijn, voeg dan de peterselie en de dragon toe en breng op smaak met zout en peper.
    Voeg als laatste de kastanjechampignons toe.

Opmerkingen

Meiraapjes
Meiraap, ook wel bekent als meiknolletje of knolraap, smaakt rauw lichtjes naar radijs.  Schillen is niet echt nodig.
Trefwoord bijgerecht, groenten, vergeten groente