Neem Contact Op: +32(0)468119563

Roergebakken spinazie met spiegelei, aardappelen en hespenspek
Een eenvoudig en lekker recept met een paar alledaagse ingrediënten
Voorbereiding 30 minuten minuten
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale Tijd 45 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
Keukenbenodigheden
- 1 braadpan
- 1 Kookpot
Ingrediënten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 300 g verse spinazie
- 4 sneetjes hespenspek
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 kleine ui fijngehakt
- 1 el olijfolie
- peper
- zout
- noodmuskaat
Bereidingswijze
Aardappelen koken of bakken
- 500 g vastkokende aardappelenSchil de aardappelen en snijd ze in blokjes of schijfjes.
- Kook ze 10 à 15 minuten in licht gezouten water, giet af en laat even drogen.
- 1 el olijfolieBak ze daarna goudbruin in wat boter of olie in een pan. Kruid met peper en zout.
Hespenspek bakken
- 4 sneetjes hespenspekBak de sneetjes hespenspek krokant in een pan zonder vetstof.
- Leg ze even op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
- Laat wat van het vet in de pan zitten voor extra smaak.
Spinazie roerbakken
- 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 300 g verse spinazieVerhit een beetje olie of boter in dezelfde pan (met wat spekvet).
- Voeg de ui en knoflook toe en laat kort glazig worden.
- Doe de spinazie erbij en roerbak tot ze geslonken is (1 à 2 minuten).
- peper, zout, noodmuskaatKruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
Spiegelei bakken
- 2 eierenBak de eieren in een aparte pan met wat boter tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht (of naar smaak).
- Kruid licht met peper en zout.
Serveren
- Leg op elk bord een portie gebakken aardappelen, wat roergebakken spinazie, een spiegelei erbovenop en de krokante hespenspek ernaast.
Opmerkingen
Je kunt er wat geraspte kaas of een lepeltje mosterd bij serveren voor extra pit.
Trefwoord budget, eenvoudig, spinazie
