Ga Terug
Print
Recept Afbeelding
Apparatuur
Opmerkingen
Kleinere
Normaal
Groter
Roergebakken spinazie met spiegelei, aardappelen en hespenspek
Een eenvoudig en lekker recept met een paar alledaagse ingrediënten
Voorbereiding
30
minuten
minuten
Kooktijd
15
minuten
minuten
Totale Tijd
45
minuten
minuten
Gang
Hoofdschotel
Keuken
Belgische
Keukenbenodigheden
1 braadpan
1 Kookpot
Ingrediënten
500
g
vastkokende aardappelen
300
g
verse spinazie
4
sneetjes hespenspek
2
eieren
1
teentje knoflook
fijngehakt
1
kleine ui
fijngehakt
1
el
olijfolie
peper
zout
noodmuskaat
Bereidingswijze
Aardappelen koken of bakken
500 g vastkokende aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes of schijfjes.
Kook ze 10 à 15 minuten in licht gezouten water, giet af en laat even drogen.
1 el olijfolie
Bak ze daarna goudbruin in wat boter of olie in een pan. Kruid met peper en zout.
Hespenspek bakken
4 sneetjes hespenspek
Bak de sneetjes hespenspek krokant in een pan zonder vetstof.
Leg ze even op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Laat wat van het vet in de pan zitten voor extra smaak.
Spinazie roerbakken
1 teentje knoflook,
1 kleine ui,
300 g verse spinazie
Verhit een beetje olie of boter in dezelfde pan (met wat spekvet).
Voeg de ui en knoflook toe en laat kort glazig worden.
Doe de spinazie erbij en roerbak tot ze geslonken is (1 à 2 minuten).
peper,
zout,
noodmuskaat
Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
Spiegelei bakken
2 eieren
Bak de eieren in een aparte pan met wat boter tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht (of naar smaak).
Kruid licht met peper en zout.
Serveren
Leg op elk bord een portie gebakken aardappelen, wat roergebakken spinazie, een spiegelei erbovenop en de krokante hespenspek ernaast.
Opmerkingen
Je kunt er wat geraspte kaas of een lepeltje mosterd bij serveren voor extra pit.
Trefwoord
budget, eenvoudig, spinazie