Ga Terug

Roergebakken spinazie met spiegelei, aardappelen en hespenspek

Een eenvoudig en lekker recept met een paar alledaagse ingrediënten
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische

Keukenbenodigheden

  • 1 braadpan
  • 1 Kookpot

Ingrediënten
  

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 300 g verse spinazie
  • 4 sneetjes hespenspek
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • noodmuskaat

Bereidingswijze
 

Aardappelen koken of bakken

  • 500 g vastkokende aardappelen
    Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes of schijfjes.
  • Kook ze 10 à 15 minuten in licht gezouten water, giet af en laat even drogen.
  • 1 el olijfolie
    Bak ze daarna goudbruin in wat boter of olie in een pan. Kruid met peper en zout.

Hespenspek bakken

  • 4 sneetjes hespenspek
    Bak de sneetjes hespenspek krokant in een pan zonder vetstof.
  • Leg ze even op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
  • Laat wat van het vet in de pan zitten voor extra smaak.

Spinazie roerbakken

  • 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 300 g verse spinazie
    Verhit een beetje olie of boter in dezelfde pan (met wat spekvet).
  • Voeg de ui en knoflook toe en laat kort glazig worden.
  • Doe de spinazie erbij en roerbak tot ze geslonken is (1 à 2 minuten).
  • peper, zout, noodmuskaat
    Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.

Spiegelei bakken

  • 2 eieren
    Bak de eieren in een aparte pan met wat boter tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht (of naar smaak).
  • Kruid licht met peper en zout.

Serveren

  • Leg op elk bord een portie gebakken aardappelen, wat roergebakken spinazie, een spiegelei erbovenop en de krokante hespenspek ernaast.

Opmerkingen

Je kunt er wat geraspte kaas of een lepeltje mosterd bij serveren voor extra pit.
Trefwoord budget, eenvoudig, spinazie