Neem Contact Op: +32(0)468119563

Preisoep
Een grote pot preisoep
Voorbereiding 20 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale Tijd 50 minuten minuten
Gang Soep
Keuken Belgische
Porties 4
Keukenbenodigheden
- 1 grote kookpot met deksel
- 1 antikleefpan
Ingrediënten
- 4 st uien fijn gesneden
- 4 st prei fijn gesneden
- 4 t look grof gesneden
- 4 st aardappelen geschild en in blokjes
- 3 l kippenbouillon
- 4 takjes tijm
- 4 st laurier
- scheutje room
- zout
- peper
- bakboter of olijfolie
Bereidingswijze
- 4 st preiVerwijder het onderste stuk van de prei, snij in de lengte in twee en spoel grondig onder stromend water. Snij het groen en het wit van de prei in fijne stukjes. Het licht groene stuk van de prei snij je in flinterdunne ringen en hou je apart voor de garnering.
- 4 st uien, 4 t look, 4 st aardappelenPel de uien en de look en snij grof. Schil en was de aardappelen en snij in stukken.
- bakboter of olijfolieSmelt een klont boter in een grote kookpot en fruit de uien aan op een matig vuur tot ze glazig zijn, . Voeg na enkele minuten ook de look toe. Goed omroeren.
- Voeg de prei en aardappelen toe en stoof mee.
- 4 takjes tijm, 4 st laurierMaak een bouquet garni van de blaadjes laurier en tijm.
- 3 l kippenbouillonSchenk de bouillon toe. Breng aan de kook en laat, me de deksel op de pot, een 20 minuten zachtjes pruttelen
- peper, zoutVerwijder de bouquet garni en mix de soep glad, breng op smaak met peper een zout.
- Garneer de soep met de lichtgroene preiringen. Kook de soep nu opnieuw lichtjes op.
- scheutje roomSchenk de soep in een soepkom met een scheutje room op de bodem. Werk eventueel af met broodcroutons.
Trefwoord budget, soep, vegetarisch