Neem Contact Op: +32(0)468119563

Wafels
Moeders recept
Voorbereiding 20 minuten minuten
Kooktijd 20 minuten minuten
Totale Tijd 40 minuten minuten
Gang Dessert
Keuken Belgische
Ingrediënten
- 1 kg zelfrijzende bloem
- 1 kg Solo patisserie boter
- 1 kg suiker
- 1 kg eieren
Bereidingswijze
- Scheid het eiwit van het eigeel en klopt het eiwit goed stijf. Klop de eierdooiers lichtjes op.
- Smelt de boter. (hou een half pakje boter achter voor invetten wafelijzer)
- Zeef de bloem in een grote mengkom.
- Doe de eierdooiers en de suiker erbij. Meng tot een mooie homogeen deeg.
- Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg rusten.
- Giet een pollepel deeg in een heet wafelijzer, dat u op voorhand lichtjes ingevet hebt. Bak de wafels mooi goudbruin.