Ga Terug
Print
Recept Afbeelding
Kleinere
Normaal
Groter
Wafels
Moeders recept
Voorbereiding
20
minuten
minuten
Kooktijd
20
minuten
minuten
Totale Tijd
40
minuten
minuten
Gang
Dessert
Keuken
Belgische
Ingrediƫnten
1
kg
zelfrijzende bloem
1
kg
Solo patisserie boter
1
kg
suiker
1
kg
eieren
Bereidingswijze
Scheid het eiwit van het eigeel en klopt het eiwit goed stijf.
Klop de eierdooiers lichtjes op.
Smelt de boter. (hou een half pakje boter achter voor invetten wafelijzer)
Zeef de bloem in een grote mengkom.
Doe de eierdooiers en de suiker erbij. Meng tot een mooie homogeen deeg.
Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg rusten.
Giet een pollepel deeg in een heet wafelijzer, dat u op voorhand lichtjes ingevet hebt. Bak de wafels mooi goudbruin.