koolrabi met mosterdsaus

Koolrabi in mosterd-roomsaus

Een groentegerecht voor bij een stukje vlees of vis. Koolrabi heeft gekookt een lichte bloemkool smaak.
Lekker met gegrilde karbonades.
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgische
Porties 2

Keukenbenodigheden

  • 1 hapjespan

Ingrediënten
  

  • 2 st koolrabi
  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 1 el graanmosterd
  • 1 st pezo peper en zout

Bereidingswijze
 

Voorbereiding

  • 2 st koolrabi
    Schil de koolrabi, snij doormidden en snij er dunne plakjes van.

Bereiding

  • 250 ml room, 250 ml melk
    Leg de plakken in een hapjespan en schenk er de room over. Voeg eventueel wat melk toe.
    Breng aan de kook. Laat de koolrabi afgedekt gaar koken.
  • Schep de koolrabi met een schuimspaan in een (warme) schaal.
  • 1 el graanmosterd, 1 st pezo
    Kook de room nog wat in tot een licht gebonden saus. Haal van het vuur en roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

  • Schenk de saus over de koolrabi.
Trefwoord eenvoudig, groenten