Neem Contact Op: +32(0)468119563

Koolrabi in mosterd-roomsaus
Een groentegerecht voor bij een stukje vlees of vis. Koolrabi heeft gekookt een lichte bloemkool smaak.Lekker met gegrilde karbonades.
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale Tijd 30 minuten minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Belgische
Porties 2
Keukenbenodigheden
- 1 hapjespan
Ingrediënten
- 2 st koolrabi
- 250 ml room
- 250 ml melk
- 1 el graanmosterd
- 1 st pezo peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
- 2 st koolrabiSchil de koolrabi, snij doormidden en snij er dunne plakjes van.
Bereiding
- 250 ml room, 250 ml melkLeg de plakken in een hapjespan en schenk er de room over. Voeg eventueel wat melk toe. Breng aan de kook. Laat de koolrabi afgedekt gaar koken.
- Schep de koolrabi met een schuimspaan in een (warme) schaal.
- 1 el graanmosterd, 1 st pezoKook de room nog wat in tot een licht gebonden saus. Haal van het vuur en roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
- Schenk de saus over de koolrabi.
Trefwoord eenvoudig, groenten