Ga Terug
Print
Recept Afbeelding
Apparatuur
Kleinere
Normaal
Groter
Koolrabi in mosterd-roomsaus
Een groentegerecht voor bij een stukje vlees of vis. Koolrabi heeft gekookt een lichte bloemkool smaak.
Lekker met gegrilde karbonades.
Voorbereiding
15
minuten
minuten
Kooktijd
15
minuten
minuten
Totale Tijd
30
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht
Keuken
Belgische
Porties
2
Keukenbenodigheden
1 hapjespan
Ingrediƫnten
2
st
koolrabi
250
ml
room
250
ml
melk
1
el
graanmosterd
1
st
pezo
peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding
2 st koolrabi
Schil de koolrabi, snij doormidden en snij er dunne plakjes van.
Bereiding
250 ml room,
250 ml melk
Leg de plakken in een hapjespan en schenk er de room over. Voeg eventueel wat melk toe.
Breng aan de kook. Laat de koolrabi afgedekt gaar koken.
Schep de koolrabi met een schuimspaan in een (warme) schaal.
1 el graanmosterd,
1 st pezo
Kook de room nog wat in tot een licht gebonden saus. Haal van het vuur en roer de mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Schenk de saus over de koolrabi.
Trefwoord
eenvoudig, groenten