Neem Contact Op: +32(0)468119563

Gestoofde witloof met tomaten en feta
Lekker als voorgerecht met getoast brood of als hoofgerecht met kalkoengebraad en aardappelen
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 50 minuten minuten
Totale Tijd 1 uur hr
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
Keukenbenodigheden
- 1 stoofpan met deksel
Ingrediënten
- 4 stronken witloof
- 3 st tomaten
- 150 ml kalfsfond
- 40 g Feta
- 50 g boter
- 1 kl suiker
- peper en zout
Bereidingswijze
- 4 stronken witloof, peper en zoutSnij de onderkant van het witloof weg en verwijder verwelkte bladeren. Snij doormidden in de lengterichting en verwijder de bittere kegeltjes aan de onderzijde. Kruid met peper en zout.
- 50 g boterSmelt de boter in een stoofpan. Leg het witloof in de pan en bak 5 minuten langs elke zijde op een matig vuur. Bevochtig regelmatig met de boter.
- 150 ml kalfsfondVoeg de kalfsfond toe en laat 30 minuten verder koken.
- 1 kl suikerLaat op een zacht vuur nog 10 minuten koken zonder deksel. Bevochtig regelmatig. Wanneer er bijna geen vocht meer over is, bestrooi je het witloof met suiker en laat je het langs alle zijden lichtjes karamelliseren.
- 3 st tomaten, 40 g FetaSnij ondertussen de tomaten in schijfjes en de feta in blokjes.
- peper en zoutVoeg de tomaten en de feta toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten onder deksel koken tot de tomaten en de feta mals zijn.
- Serveer met een toast van boerenbrood of bij een stuk wit vlees.
Trefwoord bijgerecht, budget, eenvoudig, herfst, vegetarisch