Ga Terug

Gestoofde witloof met tomaten en feta

Lekker als voorgerecht met getoast brood of als hoofgerecht met kalkoengebraad en aardappelen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale Tijd 1 uur
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische

Keukenbenodigheden

  • 1 stoofpan met deksel

Ingrediƫnten
  

  • 4 stronken witloof
  • 3 st tomaten
  • 150 ml kalfsfond
  • 40 g Feta
  • 50 g boter
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Bereidingswijze
 

  • 4 stronken witloof, peper en zout
    Snij de onderkant van het witloof weg en verwijder verwelkte bladeren. Snij doormidden in de lengterichting en verwijder de bittere kegeltjes aan de onderzijde. Kruid met peper en zout.
  • 50 g boter
    Smelt de boter in een stoofpan. Leg het witloof in de pan en bak 5 minuten langs elke zijde op een matig vuur. Bevochtig regelmatig met de boter.
  • 150 ml kalfsfond
    Voeg de kalfsfond toe en laat 30 minuten verder koken.
  • 1 kl suiker
    Laat op een zacht vuur nog 10 minuten koken zonder deksel. Bevochtig regelmatig. Wanneer er bijna geen vocht meer over is, bestrooi je het witloof met suiker en laat je het langs alle zijden lichtjes karamelliseren.
  • 3 st tomaten, 40 g Feta
    Snij ondertussen de tomaten in schijfjes en de feta in blokjes.
  • peper en zout
    Voeg de tomaten en de feta toe en kruid met peper en zout. Laat nog 5 minuten onder deksel koken tot de tomaten en de feta mals zijn.
  • Serveer met een toast van boerenbrood of bij een stuk wit vlees.
Trefwoord bijgerecht, budget, eenvoudig, herfst, vegetarisch