Kastanjesoep met boschampignons

Een heerlijk herfstgerecht, tamme kastanjesoep met boschampignons
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Gang Soep
Keuken Belgische

Ingrediënten
  

  • 2 el boter
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 2 preiwitten
  • 2 stengels witte selder
  • 400 g gekookte kastanjes
  • 2 l kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • tijm
  • oregano
  • 2 dl culinaire room
  • 250 g boschampignons

Bereidingswijze
 

  • 2 el boter, 2 uien, 1 knoflookteentje, 2 preiwitten, 2 stengels witte selder
    Doe 1 eetlepel boter in een kookpot. Pel de uien en snijd fijn, pers het knoflookteentje fijn. Snijd de selderstengels en het preiwit in ringen.
  • zout, peper, tijm, oregano
    Stoof de groentjes aan in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en oregano.
  • 400 g gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 dl culinaire room
    Voeg de kastanjes en de kippenbouillon toe. Laat de kastanjesoep koken gedurende 30 minuten. Mix de soep fijn en voeg de room toe.
  • 250 g boschampignons
    Snijd of scheur de champignons in stukjes. Bak de champignons krokant aan in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de kastanjesoep over de borden. Garneer met de gebakken champignons. Kruid bij naar smaak.

Opmerkingen

Zelf gekookte kastanjes bereiden?
Zoek tijdens een boswandeling tamme kastanjes. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
Tip: Ook lekker met een scheutje cherry 
Trefwoord soep, vegetarisch