Neem Contact Op: +32(0)468119563

Kastanjesoep met boschampignons
Een heerlijk herfstgerecht, tamme kastanjesoep met boschampignons
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale Tijd 45 minuten minuten
Gang Soep
Keuken Belgische
Ingrediënten
- 2 el boter
- 2 uien
- 1 knoflookteentje
- 2 preiwitten
- 2 stengels witte selder
- 400 g gekookte kastanjes
- 2 l kippenbouillon
- zout
- peper
- tijm
- oregano
- 2 dl culinaire room
- 250 g boschampignons
Bereidingswijze
- 2 el boter, 2 uien, 1 knoflookteentje, 2 preiwitten, 2 stengels witte selderDoe 1 eetlepel boter in een kookpot. Pel de uien en snijd fijn, pers het knoflookteentje fijn. Snijd de selderstengels en het preiwit in ringen.
- zout, peper, tijm, oreganoStoof de groentjes aan in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en oregano.
- 400 g gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 dl culinaire roomVoeg de kastanjes en de kippenbouillon toe. Laat de kastanjesoep koken gedurende 30 minuten. Mix de soep fijn en voeg de room toe.
- 250 g boschampignonsSnijd of scheur de champignons in stukjes. Bak de champignons krokant aan in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de kastanjesoep over de borden. Garneer met de gebakken champignons. Kruid bij naar smaak.
Opmerkingen
Zelf gekookte kastanjes bereiden?
Zoek tijdens een boswandeling tamme kastanjes. Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.
Tip: Ook lekker met een scheutje cherry
Trefwoord soep, vegetarisch