2 el boter, 2 uien, 1 knoflookteentje, 2 preiwitten, 2 stengels witte selder
Doe 1 eetlepel boter in een kookpot. Pel de uien en snijd fijn, pers het knoflookteentje fijn. Snijd de selderstengels en het preiwit in ringen.
zout, peper, tijm, oregano
Stoof de groentjes aan in de boter. Kruid met peper, zout, tijm en oregano.
400 g gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 dl culinaire room
Voeg de kastanjes en de kippenbouillon toe. Laat de kastanjesoep koken gedurende 30 minuten. Mix de soep fijn en voeg de room toe.
250 g boschampignons
Snijd of scheur de champignons in stukjes. Bak de champignons krokant aan in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
Verdeel de kastanjesoep over de borden. Garneer met de gebakken champignons. Kruid bij naar smaak.