Neem Contact Op: +32(0)468119563

Knolseldergratin met appel
Lekker en simpel
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 45 minuten minuten
Totale Tijd 55 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
Porties 4
Keukenbenodigheden
- 1 Kookpot
- 1 ovenschotel
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 1/2 st knolselder
- 2 st appelen licht zure
- 100 gr spekblokjes
- 200 gr blauwschimmelkaas Furme d'Ambert, Camembert
- 100 ml room
- 1 el goede boter
- olijfolie
- zout
- peper
Bereidingswijze
- 4 grote aardappelen, 1/2 st knolselder, 2 st appelenSchil de aardappels en de knolselder. Snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water, laat uitlekken. Schil de appels.
- zout, peper, 1 el goede boterVerwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappels in, daarop de appels en dan de knolselder. Kruid met peper en zout.
- 200 gr blauwschimmelkaas, 100 ml roomSnij de kaas in dunne plakjes en verspreidt over de groenten. Overgiet het geheel nu met de room.
- 100 gr spekblokjes, olijfolieMeng de spekjes met de paneermeel en 2 el olijfolie. Bestrooi er de gratin mee. Zet 35 minuten in de oven.
Trefwoord budget, gasten