Ga Terug
knolseldergratin

Knolseldergratin met appel

Lekker en simpel
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
Porties 4

Keukenbenodigheden

  • 1 Kookpot
  • 1 ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappelen
  • 1/2 st knolselder
  • 2 st appelen licht zure
  • 100 gr spekblokjes
  • 200 gr blauwschimmelkaas Furme d'Ambert, Camembert
  • 100 ml room
  • 1 el goede boter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze
 

  • 4 grote aardappelen, 1/2 st knolselder, 2 st appelen
    Schil de aardappels en de knolselder. Snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water, laat uitlekken. Schil de appels.
  • zout, peper, 1 el goede boter
    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappels in, daarop de appels en dan de knolselder. Kruid met peper en zout.
  • 200 gr blauwschimmelkaas, 100 ml room
    Snij de kaas in dunne plakjes en verspreidt over de groenten. Overgiet het geheel nu met de room.
  • 100 gr spekblokjes, olijfolie
    Meng de spekjes met de paneermeel en 2 el olijfolie. Bestrooi er de gratin mee. Zet 35 minuten in de oven.
Trefwoord budget, gasten