Neem Contact Op: +32(0)468119563

Pasta met Alfredosaus en spinazie
Een 'Pasta al burro e parmigiano' variant met spinazie
Voorbereiding 20 minuten minuten
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale Tijd 35 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
Keukenbenodigheden
- 1 Kookpot
- 1 Grote pan
Ingrediënten
- 400 gr verse spinazie
- 500 gr pasta bv: bucatini 9
- 160 gr gedroogde gerookte ham (Ganda, Saint Alby)
- 2 el goede boter
- 150 gr roomkaas met knoflook en kruiden
- 100 gr Parmezaan geraspt
- 1/2 st kippenbouillonblokje
- 1 dl water
- nootmuskaat
- zout
- peper
Bereidingswijze
- 400 gr verse spinazieWas en snij de spinazie
- 500 gr pastaKook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- 2 el goede boter, 150 gr roomkaas met knoflook en kruiden, 1/2 st kippenbouillonblokje, 1 dl water, nootmuskaat, peper, zoutSmelt boter in een pan. (boter mag niet verbranden of bruin worden)Voeg de roomkaas, het water en het bouillonblokje toe. Meng goed en laat even sudderen om de saus in te dikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- 100 gr Parmezaan, 160 gr gedroogde gerookte hamRoer de geraspte kaas door de saus. Voeg de spinazie en de stukjes gedroogde ham toe. Laat nog 5 minuten sudderen op zacht vuur.
- Meng de pasta door de saus.
- Dien op;
Trefwoord pasta