Een 'Pasta al burro e parmigiano' variant met spinazie
Voorbereiding 20 minutenminuten
Kooktijd 15 minutenminuten
Totale Tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4Personen
Keukenbenodigheden
1 Kookpot
1 Grote pan
Ingrediƫnten
400grverse spinazie
500grpasta bv: bucatini 9
160grgedroogde gerookte ham(Ganda, Saint Alby)
2elgoede boter
150grroomkaas met knoflook en kruiden
100grParmezaangeraspt
1/2stkippenbouillonblokje
1dlwater
nootmuskaat
zout
peper
Bereidingswijze
400 gr verse spinazie
Was en snij de spinazie
500 gr pasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
2 el goede boter, 150 gr roomkaas met knoflook en kruiden, 1/2 st kippenbouillonblokje, 1 dl water, nootmuskaat, peper, zout
Smelt boter in een pan. (boter mag niet verbranden of bruin worden)Voeg de roomkaas, het water en het bouillonblokje toe. Meng goed en laat even sudderen om de saus in te dikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
100 gr Parmezaan, 160 gr gedroogde gerookte ham
Roer de geraspte kaas door de saus. Voeg de spinazie en de stukjes gedroogde ham toe. Laat nog 5 minuten sudderen op zacht vuur.