Neem Contact Op: +32(0)468119563

Spaghetti alla Carbonara
Traditionele Carbonara volgens "Italian way", Modo Italiano
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 20 minuten minuten
Totale Tijd 30 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4
Keukenbenodigheden
- 1 Kookpot met deksel
- 1 Wokpan
- 1 Rasp
- 1 Afgietzeef
- 1 Mengschaal
Ingrediënten
- 400 gr spaghetti
- 400 gr Pancetta (of gerookte spekblokjes)
- 150 gr Pecorino (of Parmezaan, gemalen of geraspt)
- 5 st eieren ( enkel gele eidooiers)
- zwarte peper
- zout
- peper
- olijfolie (of bakboter)
Bereidingswijze
- 400 gr spaghettiZet een ruime kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water. Doe de spaghetti in het water zodra deze kookt. Kook beetgaar volgens verpakking. Giet het kookvocht af. Hou een beetje kookvocht over.
- 400 gr Pancetta, olijfolieSnij de pancetta in dunne reepjes.Doe een beetje olie of boter in een hete wok en bak ongeveer 6 min. totdat het spekt half krokant is. Roer regelmatig om.
- 150 gr PecorinoRasp ondertussen de kaas.
- Als de pancetta een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pot bij de pancetta. Voeg nu ook de kaas toe. Schep goed om.
- 5 st eierenKlus de eierdooiers en doe bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen
- peper, zoutKruid met peper en zout
- zwarte peperServeer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte kaas en gemalen zwarte peper.
Trefwoord pasta