Spaghetti alla Carbonara
Traditionele Carbonara volgens "Italian way", Modo Italiano
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 20 minuten minuten
Totale Tijd 30 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
1 Kookpot met deksel
1 Wokpan
1 Rasp
1 Afgietzeef
1 Mengschaal
- 400 gr spaghetti
- 400 gr Pancetta (of gerookte spekblokjes)
- 150 gr Pecorino (of Parmezaan, gemalen of geraspt)
- 5 st eieren ( enkel gele eidooiers)
- zwarte peper
- zout
- peper
- olijfolie (of bakboter)
400 gr spaghetti
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water. Doe de spaghetti in het water zodra deze kookt. Kook beetgaar volgens verpakking. Giet het kookvocht af. Hou een beetje kookvocht over. 400 gr Pancetta, olijfolie
Snij de pancetta in dunne reepjes.Doe een beetje olie of boter in een hete wok en bak ongeveer 6 min. totdat het spekt half krokant is. Roer regelmatig om. 150 gr Pecorino
Rasp ondertussen de kaas.
Als de pancetta een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pot bij de pancetta. Voeg nu ook de kaas toe. Schep goed om.
5 st eieren
Klus de eierdooiers en doe bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen
peper, zout
Kruid met peper en zout
zwarte peper
Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte kaas en gemalen zwarte peper.