Spaghetti frutti di mare

Een zeevruchtenmix gerecht uit de kustregio’s van Italië.
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4

Keukenbenodigheden

  • 1 Kookpot
  • 1 Wokpan

Ingrediënten
  

  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 t knoflook
  • 1/2 pepertje
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 1/2 blokje visbouillon
  • 5 kerstomaten
  • 400 gr zeevruchtenmix
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 handvol platte peterselie
  • 400 gr pasta tagliatelle

Bereidingswijze
 

  • 400 gr pasta
    Zet een kookpot met water op en kook hierin de pasta, volgens de verpakking, al dente.
  • Snij de sjalot, de knoflook en een pepertje fijn. Snij een 5-tal kerstomaten in kwartjes.
  • 1 sjalot, 2 t knoflook, 1/2 pepertje, olijfolie
    Verhit een wokpan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de sjalot, de knoflook en een half pepertje bij en bak even glazig.
  • 1 blik tomatenblokjes, 1/2 blokje visbouillon
    Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar. Doe het verkruimeld visbouillonblokje erbij en laat een 15 minuten sudderen. Zet er eventueel een deksel op.
  • 400 gr zeevruchtenmix, 5 kerstomaten
    Voeg nu de zeevruchtenmix en de kerstomaten toe, meng het geheel goed door elkaar. Laat nog een 5 minuten verder sudderen tot alles gaar is. Bindt de saus eventueel met maïzena.
  • zout en peper, paprikapoeder
    Kruid af met peper, zout en wat paprikapoeder.
  • 1 handvol platte peterselie
    Meng een handvol, versneden, peterselie onder de saus.
  • Pak diepe borden en verdeel de pasta hierover. Schep er een flinke portie zeevruchtenmix op . Garneer met wat extra verse peterselie.
Trefwoord 1-pans, eenvoudig, pasta