Neem Contact Op: +32(0)468119563

Spaghetti frutti di mare
Een zeevruchtenmix gerecht uit de kustregio’s van Italië.
Voorbereiding 20 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale Tijd 50 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4
Keukenbenodigheden
- 1 Kookpot
- 1 Wokpan
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 sjalot
- 2 t knoflook
- 1/2 pepertje
- 1 blik tomatenblokjes 400 gr
- 1/2 blokje visbouillon
- 5 kerstomaten
- 400 gr zeevruchtenmix
- paprikapoeder
- zout en peper
- 1 handvol platte peterselie
- 400 gr pasta tagliatelle
Bereidingswijze
- 400 gr pastaZet een kookpot met water op en kook hierin de pasta, volgens de verpakking, al dente.
- Snij de sjalot, de knoflook en een pepertje fijn. Snij een 5-tal kerstomaten in kwartjes.
- 1 sjalot, 2 t knoflook, 1/2 pepertje, olijfolieVerhit een wokpan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de sjalot, de knoflook en een half pepertje bij en bak even glazig.
- 1 blik tomatenblokjes, 1/2 blokje visbouillonVoeg de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar. Doe het verkruimeld visbouillonblokje erbij en laat een 15 minuten sudderen. Zet er eventueel een deksel op.
- 400 gr zeevruchtenmix, 5 kerstomatenVoeg nu de zeevruchtenmix en de kerstomaten toe, meng het geheel goed door elkaar. Laat nog een 5 minuten verder sudderen tot alles gaar is. Bindt de saus eventueel met maïzena.
- zout en peper, paprikapoederKruid af met peper, zout en wat paprikapoeder.
- 1 handvol platte peterselieMeng een handvol, versneden, peterselie onder de saus.
- Pak diepe borden en verdeel de pasta hierover. Schep er een flinke portie zeevruchtenmix op . Garneer met wat extra verse peterselie.
Trefwoord 1-pans, eenvoudig, pasta