Wafels

Moeders recept
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgische

Ingrediënten
  

  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • 1 kg Solo patisserie boter
  • 1 kg suiker
  • 1 kg eieren

Bereidingswijze
 

  • Scheid het eiwit van het eigeel en klopt het eiwit goed stijf.
    Klop de eierdooiers lichtjes op.
  • Smelt de boter. (hou een half pakje boter achter voor invetten wafelijzer)
  • Zeef de bloem in een grote mengkom.
  • Doe de eierdooiers en de suiker erbij. Meng tot een mooie homogeen deeg.
  • Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg rusten.
  • Giet een pollepel deeg in een heet wafelijzer, dat u op voorhand lichtjes ingevet hebt. Bak de wafels mooi goudbruin.