Pittige kip met paksoi en noedels

Pittige kip met paksoi en noedels

Perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en heerlijk knapperig.
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Aziatisch
Porties 4

Keukenbenodigheden

  • 1 Kookpot (voor de noedels)
  • 1 wok

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipdijfilet
  • 9 st lente-uitjes
  • 6 st paksoi (Shanghai)
  • 400 gr noedels
  • 200 gr taugé (soja scheuten)
  • 6 cm gember
  • 3 el arachide olie
  • 3 tl sambal oelek
  • 90 ml sojasaus (of ketjapmanis naar smaak)
  • 45 ml sesamolie
  • peper
  • zout
  • kippenkruiden (pittige)

Bereidingswijze
 

Voorbereiding

  • peper, zout, kippenkruiden
    Breng een ruime pan water aan de kook.
    Snij ondertussen de kipdijfilet in reepjes van 1 cm. Kruid met peper, zout en kippenkruiden.
    Schil en rasp de gember.
    Was de lente-uitjes en snijd in dunne ringen.
    Was de paksoi, haal de bladeren los en snijd in reepjes van een 1⁄2 cm.

Bereiding

  • 400 gr noedels
    Voeg als het water kookt de noedels toe. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
  • 500 gr kipdijfilet, 9 st lente-uitjes, 6 st paksoi, 6 cm gember, 3 tl sambal oelek, 90 ml sojasaus, 45 ml sesamolie, 3 el arachide olie
    Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.
    Voeg lente-uitjes en paksoi toe, roerbak omscheppend 1 min. op hoog vuur.
    Voeg de sojasaus (kedjapmanis) en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

Afwerking

  • 200 gr taugé
    Schep de taugé door de lente-uitjes en paksoi en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel de groenten en kip erover.
Trefwoord 1-pans, noedels, snel, wok