Pittige kip met paksoi en noedels
Perfect voor de wok. In een paar minuutjes klaar en heerlijk knapperig.
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale Tijd 30 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Aziatisch
- 500 gr kipdijfilet
- 9 st lente-uitjes
- 6 st paksoi (Shanghai)
- 400 gr noedels
- 200 gr taugé (soja scheuten)
- 6 cm gember
- 3 el arachide olie
- 3 tl sambal oelek
- 90 ml sojasaus (of ketjapmanis naar smaak)
- 45 ml sesamolie
- peper
- zout
- kippenkruiden (pittige)
Bereiding
400 gr noedels
Voeg als het water kookt de noedels toe. Kook in 5 min. beetgaar en giet af.
500 gr kipdijfilet, 9 st lente-uitjes, 6 st paksoi, 6 cm gember, 3 tl sambal oelek, 90 ml sojasaus, 45 ml sesamolie, 3 el arachide olie
Verhit ondertussen de olie in de wok en bak de kipdijfiletreepjes, gember en sambal 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout.Voeg lente-uitjes en paksoi toe, roerbak omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de sojasaus (kedjapmanis) en sesamolie toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Trefwoord 1-pans, noedels, snel, wok