Snel en gemakkelijk, een romige courgettepasta met pesto en een heerlijk stukje zalm.
Voorbereiding 20 minutenminuten
Kooktijd 15 minutenminuten
Totale Tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Keukenbenodigheden
Wokpan
mandoline
Ingrediënten
4el pesto
4tknoflook
2elcreme fraiche(slagroom)
4moten zalm
800grcourgetti
200grcherry tomaten
4lente uien
peper en zout
een handje basilicum
olie en boter om in te bakken
Bereidingswijze
Hak de knoflook fijn, halveer de cherry tomaatjes en snijd de lente uien in ringen. Snijd de verse basilicum fijn.
4 moten zalm, olie en boter om in te bakken
Verhit een beetje boter in een pannetje en bak hier de zalm in, ongeveer 3 minuten per kant.
4 el pesto, 4 t knoflook, 2 el creme fraiche, 800 gr courgetti, 200 gr cherry tomaten, 4 lente uien, peper en zout
Neem een grote pan, verhit een beetje olie en bak de knoflook ongeveer 1 minuut. Voeg dan de courgetteslierten toe en roerbak dit ongeveer 2 minuten zodat het niet te zacht wordt. Voeg na de 2 minuten de crème fraiche, pesto, lente ui, cherry tomaat, peper en zout toe en meng goed. Roerbak nog 2 minuten.
een handje basilicum
Leg dit op een bord en serveer de gebakken zalm en gesneden basilicum erbij.
Opmerkingen
Verliest de courgette te veel vocht, giet dan eerst het overtollige water weg, voordat je de creme fraiche toevoegt.