Kalkoen met bospaddenstoelen, gestoofde witloof en kroketjes
Een hartverwarmend stoofpotje van malse kalkoen en bospaddenstoelen, gesmoord in een romige saus van Pineau des Charentes, room en kalfsfond. Geserveerd met zacht gestoofde witloof en knapperige aardappelkroketjes. Een verfijnd wintergerecht, ideaal voor speciale diners of feestelijke gelegenheden.
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
- 2 teentjes teentjes look fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- 250 gr bospaddenstoelen
- 1 kg kalkoenfilet in blokjes
- 2 el bloem
- 1 scheutje Pineau des Charentes
- 3 el worcestershiresaus
- 5 el sojasaus
- 1 el mosterd
- 250 ml room
- 200 ml kalfsfond
- 1 takje rozemarijn
- 4 stronkjes witloof
- 20 aardappelkroketjes
- olijfolie - boter
- peper - zout
2 teentjes teentjes look, 1 ui, 250 gr bospaddenstoelen, olijfolie - boter
Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan en stoof er de look, de ui en de bospaddenstoelen in aan. Schep het mengsel uit de pan en houd opzij.
1 kg kalkoenfilet, 2 el bloem, 1 scheutje Pineau des Charentes, 3 el worcestershiresaus, 5 el sojasaus, 1 el mosterd, 250 ml room, 200 ml kalfsfond, peper - zout, 1 takje rozemarijn
Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan en bak er de kalkoenblokjes in aan. Kruid ze met peper en zout. Bestrooi ze vervolgens met de bloem en roer even goed door. Blus met een flinke scheut Pineau des Charentes en voeg dan de worcestershiresaus, de sojasaus, de mosterd, de room en de kalfsfond toe. Laat het geheel 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Voeg in de laatste 5 minuten het bospaddenstoelenmengsel en de rozemarijn toe.
4 stronkjes witloof
Snijd ondertussen de witloofstronkjes in de lengte in twee, kruid ze met peper en zout en stoof ze gaar in wat boter.
20 aardappelkroketjes
Bak de aardappelkroketjes in de airfryer of de oven.
Serveer het stoofpotje van kalkoen samen met het gestoofde witloof en de aardenappelkroketjes.
Trefwoord eenvoudig, feestelijk, gevogelte, stoofpot