Ga Terug
Konijnrollade met puree en witloof

Konijnrollade met puree en witloof

Konijnrollade met puree en een witloof/appel stoverijtje. Afgewerkt met een donker biersausje en warme veenbessen.
Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
Porties 4

Keukenbenodigheden

  • 1 bakpan met deksel
  • 1 grote kookpot (voor witloof en appel)
  • 1 Kookpot (voor puree)
  • 1 kleine kookpot (opwarmen veenbessen)

Ingrediënten
  

  • 800 gr konijnrollade met rozemarijn
  • 1 kg aardappelpuree
  • 600 gr witloof
  • 3 st appelen (boskoop)
  • 4 el boter
  • 400 gr veenbessencompote (natuur of wijn)
  • 2 el Luikse siroop
  • 33 cl Bruin abdijbier Maredsous Bruin
  • 2 el sojasaus
  • peper
  • zout
  • sausbinder

Bereidingswijze
 

Voorbereiding

  • Verwijder de harde kern van het witloof en snij in lange repen.
  • Snij de ongeschilde appel in 4, verwijder het klokhuis en snij elk stuk in 3.

Bereiding

  • 800 gr konijnrollade met rozemarijn, 2 el Luikse siroop, 33 cl Bruin abdijbier, sausbinder
    Verhit 2 el. boter in een pan en bak de konijnrollades aan alle kanten goudbruin.
    Kruid met peper en zout. Overgiet met het bruine bier en de Luikse siroop.
    Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur (met deksel er half op) en bind vervolgens de saus licht met de sausbinder.
  • 600 gr witloof, 3 st appelen, 2 el sojasaus
    Verhit intussen 2 el. boter in een grote kookpot en roerbak het witloof en de appel 5 min.
    Voeg de sojasaus toe.
  • 1 kg aardappelpuree
    Schil en kook de aardappelen en maak er een smeuïge aardappelpuree van.
  • 400 gr veenbessencompote
    Warm de pot veenbessencompote op.

Afwerking

  • Serveer de konijnrollades met de puree en de appel/witloofstoverij. Werk af met de biersaus en een lepel veenbessen.

Opmerkingen

Als drankensuggestie
  • een Abdijbier Maredsous Blond 
  • een rood wijntje Châteauneuf-du-Pape
Trefwoord feestelijk, gasten, vlees