Konijnrollade met puree en witloof
Konijnrollade met puree en een witloof/appel stoverijtje. Afgewerkt met een donker biersausje en warme veenbessen.
Voorbereiding 20 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale Tijd 50 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Belgische
- 800 gr konijnrollade met rozemarijn
- 1 kg aardappelpuree
- 600 gr witloof
- 3 st appelen (boskoop)
- 4 el boter
- 400 gr veenbessencompote (natuur of wijn)
- 2 el Luikse siroop
- 33 cl Bruin abdijbier Maredsous Bruin
- 2 el sojasaus
- peper
- zout
- sausbinder
Voorbereiding
Verwijder de harde kern van het witloof en snij in lange repen.
Snij de ongeschilde appel in 4, verwijder het klokhuis en snij elk stuk in 3.
Bereiding
800 gr konijnrollade met rozemarijn, 2 el Luikse siroop, 33 cl Bruin abdijbier, sausbinder
Verhit 2 el. boter in een pan en bak de konijnrollades aan alle kanten goudbruin.Kruid met peper en zout. Overgiet met het bruine bier en de Luikse siroop. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur (met deksel er half op) en bind vervolgens de saus licht met de sausbinder. 600 gr witloof, 3 st appelen, 2 el sojasaus
Verhit intussen 2 el. boter in een grote kookpot en roerbak het witloof en de appel 5 min. Voeg de sojasaus toe. 1 kg aardappelpuree
Schil en kook de aardappelen en maak er een smeuïge aardappelpuree van.
400 gr veenbessencompote
Warm de pot veenbessencompote op.
Als drankensuggestie
- een Abdijbier Maredsous Blond
- een rood wijntje Châteauneuf-du-Pape
Trefwoord feestelijk, gasten, vlees