Pappardelle met kippengehakt en spinazie
Snelle pasta met kipgehakt, spinazie en kerstomaatjes
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale Tijd 30 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
1 wok
1 Kookpot
1 Grote pan
- 300 gr pasta pappardelle
- 2 st uien
- 2 t look
- 400 gr kerstomaten
- 300 gr kippengehakt
- 10 gr basilicum verse
- 200 gr spinazie
- 2 el pijnboompitten
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el kippenkruiden
- 1 snuif pezo (peper en zout)
- 100 gr kaas Parmezaanse
- 1 olijfolie
Bereiding
300 gr pasta
Doe de pasta in het water zodra deze kookt. Kook beetgaar volgens verpakking. Bewaar een klein beetje van het kookvocht.
2 el pijnboompitten
Verhit de wok op hoog vuur en rooster de pijnboompitten kort. Zet apart.
300 gr kippengehakt, 1 olijfolie
Verhit een scheut olie in de wok en bak het kippengehakt, 5 min. al omscheppend . Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep het vlees uit de wok en zet apart.
2 st uien, 2 t look, 400 gr kerstomaten
Zet het vuur lager en voeg eventueel nog wat olie toe in de wok. Roerbak de uien en look kortstondig. Voeg nu de tomatenstukjes toe en laat dit alles een 10 minuten garen. Voeg eventueel wat kookvocht toe.Kruid af met peper, zout en wat extra Italiaanse kruiden 200 gr spinazie
Voeg het kipgehakt, de spinazie en de pasta toe. Schep goed om tot de spinazie geslonken is.
Afwerking
10 gr basilicum, 100 gr kaas
Garneer met de pijnboompitten, basilicum en kaas
Trefwoord 1-pans, eenvoudig, pasta, wok