Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de tomaten in stukjes, de aardappel in blokjes.
2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, olijfolie, 1 aardappel
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de tomaten en aardappel toe en bak nog een 5-10 minuten door.
5 paprika's, 1 tl paprikapoeder, 1 kl currypoeder, 2 dl witte wijn
Voeg de paprika’s, gerookte paprikapoeder en eventueel currypoeder toe aan de pot. Roer goed om en schenk de wijn erbij. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur sudderen.
8 dl kippenbouillon, bouquet garni
Maak de bouquet garni en voeg. samen met de bouillon, toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten zacht zijn.
Verwijder de bouquet garni. Om een gladde soep te hebben, pureer alles met een staafmixer.
scheutje kokosmelk, zout en peper
Roer de kokosmelk door de soep voor een romige textuur. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Garneer de soep met verse basilicum of peterselie en serveer met een lekker stuk brood.