Ga Terug
Stamppot met Palmkool en Rookworst

Stamppot met Palmkool en Rookworst

Hollandse stamppot met kool, spekjes en rookworst.
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Hollands
Porties 4

Keukenbenodigheden

  • 1 grote kookpot met deksel
  • 1 braadpan

Ingrediënten
  

  • 180 gr palmkool van nerf gerispt
  • 680 gr aardappelen
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 st rookworst
  • azijn
  • peper
  • zout
  • melk
  • mosterd

Bereidingswijze
 

  • 680 gr aardappelen, 180 gr palmkool
    Was de palmkool grondig. Verwijder de nerven van de bladeren en snij fijn.
    Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  • Doe de aardappelen in een pot met voldoende water en zout, breng aan de kook.
  • 1 st rookworst
    Doe de palmkool erop en wacht totdat deze wat geslonken is. Leg nu de rookworst erbovenop. Laat dit ongeveer 20 minuten lichtjes koken op een lage vuurstand tot alles gaar is.
  • 125 gr spekblokjes
    Bak de spekblokjes krokant.
  • azijn, peper, zout, melk
    Giet het geheel af en laat even uitdampen. Prak de aardappelen en de kool. Doe de spekblokjes erbij samen met het braadvet. Schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat azijn. Maak het smeuïger met een geutje melk.
  • mosterd
    Server de stamppot met de rookworst en wat mosterd.

Opmerkingen

  • Palmkool kan vervangen worden door boerenkool.
  • Je kan de spekblokjes weg laten en vervangen door een beetje boter.
Trefwoord 1-pans, budget, herfst, stamppot, vlees