Stamppot met Palmkool en Rookworst
Hollandse stamppot met kool, spekjes en rookworst.
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 25 minuten minuten
Totale Tijd 40 minuten minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Hollands
- 180 gr palmkool van nerf gerispt
- 680 gr aardappelen
- 125 gr spekblokjes
- 1 st rookworst
- azijn
- peper
- zout
- melk
- mosterd
680 gr aardappelen, 180 gr palmkool
Was de palmkool grondig. Verwijder de nerven van de bladeren en snij fijn.Schil de aardappelen en snij in blokjes. Doe de aardappelen in een pot met voldoende water en zout, breng aan de kook.
1 st rookworst
Doe de palmkool erop en wacht totdat deze wat geslonken is. Leg nu de rookworst erbovenop. Laat dit ongeveer 20 minuten lichtjes koken op een lage vuurstand tot alles gaar is.
125 gr spekblokjes
Bak de spekblokjes krokant.
azijn, peper, zout, melk
Giet het geheel af en laat even uitdampen. Prak de aardappelen en de kool. Doe de spekblokjes erbij samen met het braadvet. Schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat azijn. Maak het smeuïger met een geutje melk.
mosterd
Server de stamppot met de rookworst en wat mosterd.
- Palmkool kan vervangen worden door boerenkool.
- Je kan de spekblokjes weg laten en vervangen door een beetje boter.
Trefwoord 1-pans, budget, herfst, stamppot, vlees