Kruid het rundvlees rijkelijk met zout en peper.
4 el boter of olijfolie
Neem een kookpot en verwarm hierin 2 eetlepels boter op een middelhoog vuur.
1 kg rundsstoofvlees
Naargelang de grootte van je pot herhaal je wat volgt: Bedek de bodem met stukken vlees en laat ze aan elke kant ongeveer 3 minuten bruinen zonder te roeren. Als het vlees gebruind is, haal je het uit de pot (leg apart op een bord) en begin je opnieuw met de rest van het vlees. 2 uien
Voeg 2 eetlepels boter toe, zet het vuur lager en voeg de uien toe. Laat bruinen.
1 flesje geuzebier
Voeg het bier toe en roer het aanbaksel goed los.
4 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1 kruidnagel, 2 el Luikse siroop
Wacht tot het bier kookt en voeg daarna tijm, laurier, kruidnagel, de siroop en het gebruinde vlees met de vrijgekomen jus toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook.
1 snede brood, mosterd
Zet het vuur lager, leg de boterham(men), dik ingesmeerd met mosterd, (mosterdkant naar omlaag) op het vlees, doe een deksel half over de pot en laat 2 tot 3 uur sudderen tot het stoofvlees met een vork gevoeld gaar is.
Roer zo nu en dan over de bodem, om te voorkomen dat er iets aan de bodem begint te plakken.
zout en peper, witte wijnazijn
Een 10 minuten uur voor het einde van de kooktijd (na anderhalf uur sudderen) proef je en breng indien nodig verder op smaak met peper, zout en eventueel met witte wijnazijn. Laat verder sudderen.
Verwijder tijm en laurier.