Snijd de groenten fijn, in kleine stukjes.
2 st Witte ui, 275 gr Wortelen, 275 gr Bleekselderij, 80 gr Tomatenpuree geconcentreerd, 5 st kruidnagel, 5 larier, tijm, salie, rozemarijn, Olijfolie
Zet een grote, hoge pot op het vuur. Schenk er een scheutje olijfolie in en voeg de in blokjes gesneden groenten toe: ui, wortel en bleekselderij.Fruit de groenten een paar minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te bruinen.Voeg de fijngehakte kruiden en de kruidnagels toe.Doe nu ook de tomatenpuree erbij en bak mee. Roer goed om, om aanbakken te voorkomen. 750 gr Pancetta dolce, 800 gr Rundergehakt, 1000 gr Runder-varkengehakt
Zet het vuur hoog. Voeg nu de fijngesneden pancetta toe en laat een minuutje bruin worden. Eventueel kun je nog wat olijfolie toevoegen.Voeg het gehakt toe en blijf roeren; zorg ervoor dat het vlees niet aanbrandt of aan de bodem van de pan blijft plakken. 500 ml Rode wijn
Als het vlees goed bruin is, voeg je de wijn toe: niet alles te gelijk maar beetje bij beetje. Roer het mengsel door, laat de wijn verdampen en herhaal tot alle wijn is opgenomen.
1600 gr Gepelde tomaten, 1 l Groentebouillon
Voeg de gepelde tomaten toe. Roer nogmaals zodat de saus goed gemengd is.Zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat minimaal twee uur koken. Roer af en toe en als de saus te droog lijkt, verdun de saus dan met een soeplepel groentebouillon of heet water. zout, zwarte peper
Kruid af met peper en zout
1 pak tagliatelle
Bereid de tagliatelle volgens de verpakking